Vzor životopisu Datový Analytik

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Datový Analytik můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Vzor souhrnu životopisu datového analytika

Souhrn datového analytika by se měl soustředit na tři věci: znalost oboru, obchodní důvtip a úspěšně realizované projekty. Vyznáte se ve své práci, jsou vaše znalosti užitečné pro ostatní a zajistíte svými schopnostmi zaměstnavateli vyšší zisky? V souhrnu musíte sdělit, v čem se lišíte od ostatních uchazečů, kteří nejspíš předloží jen dlouhý seznam svých schopností v oblasti analýzy dat. Svoji skutečnou hodnotu ukážete, když se představíte jako spojovací článek mezi daty a vašimi kolegy. Budete-li hovořit o tom, jaký dopad měly vaše projekty na směřování a zisky společnosti, v níž jste působili, dáváte svým specifickým dovednostem z oblasti datové analytiky podobu reálných čísel.

Pokud v souhrnu neuvedete, jak shromažďujete a analyzujete data, vzbudí to v potenciálním zaměstnavateli podezření. Nedopusťte, aby vaše obchodní schopnosti zastínily vaše hlavní nadání, jímž je práce datového analytika. Hovořte o problémech, které jste vyřešili, о objemu dat, s nimiž jste pracovali, a o softwaru, který používáte.

Vzor životopisu: souhrn životopisu datového analytika

Zkušený a pracovitý datový analytik s několikaletou zkušeností v oblasti řešení efektivity a problémů datových toků a identifikace potřeb projektů. Zkušenost s přijímáním a monitoringem dat z různých datových toků včetně datových zdrojů, jako jsou Access, SQL a Excel. Schopnost provádět syntézu informací týkajících se kvality a efektivně spolupracovat s kolegy a klienty. Prokazatelná zkušenost s vytvářením přehledů pro vedení společnosti pro účely měsíčních a čtvrtletních auditů a vykazování shody.

Vzor dosavadní kariéry v životopise

V části životopisu věnované dosavadní kariéře se jako datový analytik musíte zaměřit na to, co jste v této profesi dokázali. Není vhodné uvádět své dovednosti, aniž byste sdělili také výsledky, jichž jste díky nim dosáhli. Držte se klíčových projektů, které budou z hlediska vašeho budoucího zaměstnavatele nejspíše relevantní, a uveďte podrobnější informace o svých zaměstnavatelích z poslední doby. 

Datová věda zaznamenala v uplynulých čtyřech až pěti letech velký rozvoj, zkušenosti staršího data proto budou méně relevantní. Svoje pokroky demonstrujte na velikosti projektů, jimiž jste byli pověřeni, a na složitosti dat, s nimiž jste pracovali. Uvádíte-li podrobné líčení určité situace, zvažte použití metody STAR – situace, v níž jste se ocitli (Situation), úkol, který jste museli vyřešit (Task), akce, kterou jste podnikli (Action), a výsledek, jehož jste dosáhli (Result).

Výběr nejvhodnějšího formátu životopisu pro datového analytika

Většina datových analytiků využije pro prezentaci své dosavadní kariéry (a dosaženého vzdělání) životopis s chronologickým řazením údajů. Na začátku tak bude vaše nedávné nebo poslední zaměstnání a na posledním místě vaše první práce. Pokud jste během své profesní dráhy získávali stále lepší pracovní pozice, objeví se nejpůsobivější reference na samotném začátku seznamu.

Vzor dovedností v životopisu datového analytika

Část CV datového analytika věnovaná dovednostem je místem, u něhož zaměstnavatel očekává vyčerpávající soupis vašich předpokladů pro práci s daty. Bude-li některá složka těchto dovedností chybět, vyvolá to v zaměstnavateli znepokojení, seznam proto musí být co nejkomplexnější. 

Následují některé z oblastí, které bychom očekávali od nejkvalitnějších uchazečů: využívají nejpokročilejší metody shromažďování dat a automatizují procesy, které jim umožňují interpretovat a analyzovat různé druhy chování. S pomocí softwaru pro extrakci dat dokážou tato data zkoumat, nacházet vzorce a budovat modely umožňující testování. Z výsledných datových souborů jsou schopni vytvářet vazby a vyvozovat závěry pro širší obchodní rámec. 

Vzor životopisu: Dovednosti datového analytika
  • Orientace na detail
  • Programování
  • Vůdčí schopnosti
  • Čištění dat
  • Vytváření a úpravy datového obsahu

Vzor oddílu vzdělání v životopisu

Oddíl životopisu věnovaný vzdělání je místem, kde datový analytik podává informaci o svých studijních výsledcích, díky nimž se hodí na danou pozici. Datoví analytici často mají titul z matematiky, ekonomie nebo datové vědy. Lidé, kteří přicházejí z provozních nebo finančních oddělení podniků, také často mají vzdělání z oblastí, jako je například statistika. Častý je postgraduální titul z datové vědy. Mnozí zaměstnavatelé vítají i uchazeče s titulem MBA, neboť se mohou vykázat širšími znalostmi obchodu. V oddíle vyhrazeném pro vzdělání je běžné uvádět všechny programovací jazyky, které uchazeč ovládá – čím více, tím lépe.

Vzor životopisu: oddíl věnovaný vzdělání

Ing., ČVUT, Praha
říjen 2008 — květen 2010

  • Nejlepší studijní průměr z ročníku.

Bc., VUT, Brno
říjen 2005 — květen 2008

  • Prospěl s vyznamenáním.

 

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis