Vzor životopisu Digitální Marketing

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Digitální Marketing můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Vaše dosavadní snahy o úspěch v oblasti digitálního marketingu vám poskytují výhodu při sestavování životopisu, který bude v jednom úhledném balení přinášet obsah i styl. Velkou část znalostí a zkušeností, které jste ve své profesi získali, lze totiž přímo použít při psaní životopisu, který je vlastně projektem marketingové sebeprezentace.

Nejspíš se již výborně orientujete ve třech zásadních oblastech, s nimiž se obtížně potýkají mnozí uchazeči o zaměstnání v jiných oborech. 

1. Udělejte si průzkum

Vaším cílovým publikem je zaměstnavatel, konkrétně personalista, a váš průzkum se v tomto ohledu nijak neliší od toho, jak zkoumáte zákazníky nebo jiné zájmové skupiny. 

Získejte všechny dostupné informace o pozici, kterou chcete získat, a o organizaci, která ji nabízí. Snažte se vyplnit prázdná místa, pokud jde o pracovní prostředí, firemní kulturu a značku. 

2. Uzpůsobujte

Průzkum vám pomůže uzpůsobit obsah, styl, jazyk a tón vašeho životopisu uchazeče o pozici v digitálním marketingu. 

Váš cílený životopis se tak stane dokumentem, který lze funkčně uzpůsobit, kdykoli se na trhu objeví nová pracovní pozice. Jestliže vykazujete schopnosti v oblasti digitálního marketingu, zapojte je a dbejte, aby každá verze životopisu byla zajímavá, relevantní, přesvědčivá a především funkční. 

3. Optimalizujte pro ATS

Vaše znalosti SEO a používání klíčových slov zde budou nesmírně užitečné a doplní předchozí kroky 1 a 2. Víte nejspíš lépe než kdokoli jiný, jaké počítačové algoritmy vstupují do hry, když lidé hledají a vybírají obsah na internetu. 

Vzor CV uchazeče o pozici v digitálním marketingu

Tutéž orientaci na cílové publikum a přesvědčivý tón vyžaduje i souhrn vašeho CV (někdy také nazývaný profil nebo souhrn životopisu), neboť i tady se musíte představit v pozitivním světle. Značka jste vy a potřeby „kupujícího“ představují požadavky zaměstnavatele, na kterého hodláte udělat dojem.

Pro odborníky na marketing by mělo být přijetí tváře, hlasu a osobnosti organizace nebo značky druhou přirozeností. Vaše sdělení v takovém případě rezonuje s cílovým publikem, neboť se soustředíte na to, co zákazníci potřebují, a vykreslujete to v pozitivním světle. 

Vzor textu souhrnu k úpravám podle potřeby 

Zkušený Digital Marketing Manager s prokazatelnými zkušenostmi v oblasti vytváření a řízení vysoce účinných strategií digitálního marketingu. Schopnost řídit strategii a rozvoj prezentace firmy v internetovém prostředí, přítomnosti na sociálních sítích a nástrojů pro komunikaci se zákazníkem. Řízení strategických vztahů pro dosažení cílů společnosti.

Vzor dosavadní kariéry

Pokud vaši kariéru tvoří souvislá řada pracovních pozic v digitálním marketingu, můžete použít obvyklou strukturu životopisu v obráceném chronologickém pořadí s dosavadní kariérou na samém začátku. 

Vzor dosavadní kariéry k úpravám podle potřeby

Digital Marketing Manager ve společnosti Atest Pro Praha
Listopad 2017 — březen 2021

  • Definování, vytváření a uplatňování marketingových strategií pro automatizované sledování a měření aktivit cílových skupin.
  • Vytváření procesů a protokolů pro měření kampaní s cílem optimalizovat výsledky.
  • Maximalizace nákladově efektivních postupů a průběžné hodnocení výdajů.
  • Spolupráce se všemi složkami organizace s cílem zajistit, aby vytvářený obsah odpovídal potřebám a přáním zákazníků.
  • Odborník na digitální platformy.

 

Digital Marketing Manager ve společnosti MarketPlus, Praha
Červenec 2014 — říjen 2017

  • Vytváření a řízení procesů zaměřených na zvyšování prodeje.
  • Servis pro nově získané klienty.
  • Vynikající znalost dobré praxe v SEO.
  • Vytváření a realizace strategií SEO.
  • Monitorování a evidence výkonnosti.
  • Správa marketingové databáze a činností řízení dat.

Vzor vzdělání v CV uchazeče o pozici v digitálním marketingu 

Jestliže zaměstnavatel požaduje formální vzdělání, obvykle se v případě odborníků na digitální marketing jedná alespoň o bakalářský titul z marketingu, komunikace nebo grafického designu. Požadován může být i certifikát o znalosti používání Google AdWords nebo další speciální osvědčení, případně magisterský titul ze studia oboru určeného manažerům a ředitelům podniků. 

Obecně platí, že tituly z ukončených vysokých škol budete uvádět v obráceném chronologickém pořadí od nejvyšší úrovně níž. Pokud vám v jednostránkovém životopise zbude místo, nezapomeňte uvést ocenění či jiné mimořádné úspěchy a pocty získané během studia. 

Do tohoto oddílu CV patří také veškeré diplomy, certifikáty a stáže týkající se vašeho vzdělávání a profesního rozvoje. Nevynechejte nic z toho, v čem vynikáte a co svědčí o tom, že se průběžně vzděláváte a chcete držet krok ve stále se vyvíjejícím odvětví digitálního marketingu 

Vzor vzdělání k úpravám podle potřeby

Bakalářský obor Marketing, VŠE Praha
Říjen 2011 — květen 2013

Středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou, Obchodní akademie Praha
Září 2007 — červen 2011

Vzor oddílu určeného pro dovednosti

Tato část vašeho životopisu vyžaduje umění marketingově uplatnit získané dovednosti a vyhovět předpokládaným požadavkům zaměstnavatele. Jako specialista na digitální marketing si musíte stále udržovat náskok v učení a umíte si udělat potřebný průzkum. A protože o marketingu leccos víte, není důvod tyto znalosti neuplatnit a neprodat je v oddílech životopisu, které jsou věnovány dovednostem a dosavadní kariéře.

Vzor oddílu určeného pro dovednosti k úpravám podle potřeby
  • Dobrá praxe v SEO
  • Digitální marketing
  • Marketing obsahu
  • Vůdčí schopnosti
  • Analytické schopnosti Přizpůsobivost
  • Multitasking

Hledáte-li ideální nástroj, který vám ušetří čas a získá vysněnou pracovní pozici, použijte náš vynikající nástroj na tvorbu životopisu s šablonami ověřenými v praxi.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis