Vzor životopisu Správce Sociálních Sítí

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Správce Sociálních Sítí můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Výběr nejvhodnějšího formátu životopisu pro správce sociálních sítí

Nejčastěji využívaný a nejbezpečnější formát s chronologickým řazením je ideální pro strukturování většiny životopisů. Bude patrně dobře fungovat i pro většinu uchazečů o funkci správce sociálních sítí, neboť v sekci dosavadní kariéry nabízí přehledné shrnutí důležitých milníků vaší předchozí profesní dráhy.

Pokud je však práce v oblasti sociálních médií, kterou chcete získat, významnou změnou kariéry nebo vaše dosavadní kariéra byla spíše kličkováním mezi různými kariérními pozicemi, můžete pro svůj životopis zvážit i jiný formát. 

Vzor souhrnu životopisu: vaše hlavní sdělení

Využijte souhrn životopisu k tomu, abyste ukázali svoji lidskou stránku. Stejně jako byste nenapsali příspěvek na sociální sítě v podobě seznamu klíčových slov, také souhrn vašeho životopisu musí v potenciálním zaměstnavateli vyvolat určitou emoci. Pokud to nedokážete na několika prvních řádcích svého textu, jak personalistu přesvědčíte o své schopnosti vytvářet obsah pro sociální média, který bude vyčnívat z masy ostatních textů? Nejlepší správci sociálních sítí se nebojí ukázat, že i jejich značka má lidskou a pokornou tvář. Je důležité, abyste v oddíle věnovaném souhrnu udělali totéž.

Vzor souhrnu (profilu) životopisu

Inovativní a motivovaný specialista správy sociálních sítí s bohatými zkušenostmi s vytvářením obsahu a správou prezentace společností a značek na internetu. Zkušenost s vytvářením a správou účtů na různých platformách sociálních médií reagujících na aktuální trendy, které získávají aktivní komunitu sledujících. Schopnost vytvářet atraktivní kampaně pro uživatele, které přinášejí vyšší návštěvnost a větší úspěšnost nabízených produktů

Inovativní a motivovaný specialista správy sociálních sítí s bohatými zkušenostmi s vytvářením obsahu a správou prezentace společností a značek na internetu. Zkušenost s vytvářením a správou účtů na různých platformách sociálních médií reagujících na aktuální trendy, které získávají aktivní komunitu sledujících. Schopnost vytvářet atraktivní kampaně pro uživatele, které přinášejí vyšší návštěvnost a větší úspěšnost nabízených produktů

Vzor dosavadní kariéry: úspěchy v kontextu

Oddíl životopisu uchazeče o pozici správce sociálních sítí určený pro dosavadní kariéru bude přehlídkou vašich myšlenek, projektů a iniciativ. Musí však také uvádět vaši práci do určitého kontextu, včetně čísel a výsledků. Vaše předchozí zaměstnání sice nemusí vždy být zcela relevantní z hlediska pracovního místa, o které se ucházíte, vy byste však vždy měli vybírat ty zkušenosti z předchozích zaměstnání, které ladí s požadavky na pozici, o kterou se ucházíte. Bude-li personalista ve vašem životopisu číst o stejných projektech a problémech, jaké řeší jeho zaměstnavatel, bude mít vysokou míru jistoty, že pro firmu budete prospěšní.

Vzor dosavadní kariéry uchazeče o pozici správce sociálních sítí

Obchodní akademie Praha, středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou
Září 2006 — červen 2010

  • Pořádání a koordinace ochutnávkových akcí prostřednictvím sociálních sítí.
  • Správa různých účtů na sociálních sítích – udržování povědomí o značce.
  • Dohled nad novými vyobrazeními výrobků v příspěvcích na Instagramu.
  • Každodenní kontakt se zákazníky, zaměstnanci a dodavateli.
  • Zvyšování povědomí o produktu, získávání nových zákazníků a udržení stávajících.

 

Správce sociálních sítí ve společnosti Eder Media, Praha
Březen 2014 – říjen 2016

  • Zakládání sociálních účtů a vytváření kalendářů obsahu pro nové klienty.
  • Vedení evidence návštěvnosti internetových stránek a zpětné vazby od uživatelů.
  • Podpora správy klientů aktivních v proměnlivém prostředí platforem sociálních médií.
  • Vytváření infografiky a obrázků pro blogy a facebookové účty klientů.

Vzor vzdělání v životopisu uchazeče o funkci správce sociálních sítí: průběžné vzdělávání

Většina pracovníků na pozici správce sociálních sítí má bakalářský nebo vyšší titul z vysokoškolského studia, které bude patrně v oddíle životopisu určeném pro vzdělání uvedeno hned na začátku. Kromě toho by z údajů o vašem vzdělání mělo být zřejmé, že reagujete na potřebu neustálého vzdělávání a školení, která se s touto profesí pojí. S rozvojem odvětví marketingu se postupně etablují požadavky na kvalifikaci, ve stále se měnícím prostředí je však většina znalostí získávána v praxi.

Patrně nebudete mít dostatek prostoru na to, abyste uvedli všechny absolvované kurzy. Je však důležité ukázat, že usilujete o sebezdokonalování, aby se zaměstnavatel přesvědčil, že vaše dovednosti a znalosti nestagnují. Uveďte tedy v odrážkách seznam osvědčení nebo kurzů, které budou konkrétně uzpůsobené každé pozici, o kterou se ucházíte. Podobné drobné detaily mohou být zcela zásadní.

Vzor vzdělání v životopisu

Bakalářský titul z oboru marketing, Vysoká škola ekonomie a managementu, Praha
Říjen 2010 - květen 2013

  • Studium s vyznamenáním
  • Člen studentského sdružení Rovné šance

Obchodní akademie Praha, středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou
Září 2006 - červen 2010

Vzor dovedností v CV: uveďte je do souladu

Zcela zásadní je uvést CV uchazeče o pozici správce sociálních sítí do souladu s každou cílovou pracovní pozicí a zaměstnavatelem. V každém jednotlivém případě se prezentujte dovednostmi, které jsou pro danou pozici požadovány. Ve světě sociálních médií o vašich schopnostech vypovídá stěží něco jiného než poslední organizovaná kampaň. Každá kampaň je jiná a totéž platí o pracovních pozicích správce sociálních sítí.

Správu sociálních sítí mohou někteří považovat za veskrze praktické povolání. Nejlepší pracovníci v tomto oboru však umějí sladit s technickými požadavky na svoji pozici také své osobní charakteristiky, které patří k měkkým dovednostem, jako jsou umění působit na druhé a kreativita. Je snadné sestavit seznam dovedností a osobních vlastností, ale váš životopis vynikne teprve tehdy, když uvedete relevantní příklady z praktického života. 

Vzor dovedností v životopisu uchazeče o pozici správce sociálních sítí
  • Výzkum a vývoj obsahu
  • Správa sociálních médií
  • Fotografie a grafický design
  • Adobe Creative Suite
  • Strategie obchodního rozvoje

Chcete-li získat ideální nástroj, který vám ušetří čas a optimalizuje proces hledání zaměstnání, využijte nástroj pro vytváření životopisu Resume.io a vyberte si z našich profesionálně vytvořených šablon ověřených u personalistů.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis