Vzor životopisu Stevard(ka)

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Stevard(ka) můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Jak napsat životopis stevarda(-ky)

Hlavním cílem životopisu stevarda(-ky) je účinně reflektovat schopnost kandidáta schopného být pozitivním členem letové posádky. Váš životopis by měl obsahovat působivou profilovou část, shrnující vaši kvalifikaci a schopnosti, které podporují roli stevarda(-ky). Vaše historie zaměstnání by měla obsahovat působivé pozice se zvláštním důrazem na pozice v oblasti dopravy nebo pohostinství. Pokud nemůžete předložit seznam dřívějších pracovních pozic, nezapomeňte uvést zkušenosti, členství v klubech nebo organizacích a zajímavé koníčky. Váš životopis by měl také zahrnovat část dovedností se silnou kombinací měkkých a tvrdých dovedností, které podporují roli stevarda(-ky). Zásadně doporučujeme věnovat pozornost popisu pracovního místa, o které se ucházíte, a případně v životopisu uvést příslušné klíčové schopnosti. Stevard(ka) by měl(a) mít vynikající dovednosti v oblasti zákaznických služeb, komunikace a řešení problémů. Hlavním cílem životopisu stevarda(-ky) je prezentovat vás jako schopného, výkonného a pracovitého člověka, který je ochotný sloužit jako pozitivní a kooperativní člen letové posádky.

Příklad shrnutí profilu

Zde vyzdvihněte své největší úspěchy a významné atributy. Zaměřte se na pozice a úspěchy, na které jste hrdí, a upozorněte na nejpůsobivější nadání a dovednosti. Viz příklad obsahu níže.

Příklad

Nadšená a zkušená stevardka s opravdovou vášní pro cestování. Více než šest let praxe na pozici stevardky na soukromých i komerčních letech. Díky zkušenostem s podporou pilotů, profesionálního letového personálu i cestujících dokážu zajistit pozitivní zážitek pro všechny účastníky letu. Mám pozitivní postoj k práci, zájem sloužit a odhodlání pomáhat. Certifikace v oblasti CPR a poskytování první pomoci, zkušenost řešením s pracovních výzev klidným a produktivním přístupem.

Příklad historie zaměstnání

Uveďte všechny pozice, které skýtají přenositelné povinnosti a/nebo schopnosti nezbytné pro pozici stevarda(-ky). Nezapomeňte používat působivá dynamická slovesa a uvést úspěchy specifické pro danou pozici, prokazující, že jste vynikající kandidát(ka). Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • Praxe jako specializovaná stevardka ve společnosti Swiss po dobu více než šesti let.
  • Pomoc cestujícím, poskytování informací a pečlivé řešení případných problémů.
  • Dodržování předpisů a pokynů v terminálech a letadlech pro zajištění bezpečnosti a úspěšného plnění úkolů.
  • Řešení rozličných letových úkolů pro podporu bezpečnosti a spokojenosti cestujících.
  • Dochvilnost a spolehlivost za všech okolností.

Příklad sekce Vzdělání

Zde uveďte všechny získané stupně vzdělání a certifikace. Zároveň byste měli zmínit případná ocenění nebo vyznamenání. Pokud máte titul vyšší než bakalářský, můžete vynechat střední školu. Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • 2009  Czech Aviation Training Centre, výcvik palubních průvodčí, Praha
  • 2006- 2009  UHK, bc., němčina pro komerční praxi, Hr. Králové

Příklad části dovedností:

Vynikající životopis stevarda(-ky) by měl obsahovat řadu působivých dovedností, které váš zaměstnavatel nebo náborový pracovník od uchazeče očekává. Nejlepší je uvést kombinaci měkkých a tvrdých dovedností, které podporují roli stevarda(-ky). Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • spolehlivost
  • znalost bezpečnostních předpisů a pravidel
  • certifikace pro poskytování CPR a první pomoci
  • mezilidské dovednosti
  • dovednosti podporující týmovou spolupráci
  • techniky nouzového řízení

Co dělá stevard(ka)?

Stevardi(-ky) jsou lidé zajišťující bezpečnost, pohodlí a obecnou spokojenost cestujících během letů. Jsou vyškoleni pro různé předletové, letové a poletové postupy. Stevardi(-ky) musí účinně komunikovat s ostatními členy posádky v zájmu zajištění úspěšného plnění protokolů a postupů. Podávají pokrmy a nápoje, poskytují první pomoc a dávají pokyny cestujícím v rámci stanovených postupů a nouzových situací. Hlavní povinností stevarda(-ky) je řídit letové operace bezpečným a klidným způsobem.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis