Příklad motivačního dopisu Řidič

Použijte tento Řidič vzor motivačního dopisu pro úplnost uchazečského procesu a získejte svou práci snů - bez frustrací, bez omylů. Tento vzor motivačního dopisu je speciálně navržen na Řidič funkce v roce 2024. Profitujte z našich vzorových vět a profesionálního rozvržení a napište si během několika minut dokonalý motivační dopis ke stažení.
Upravit tento životopis

Záhlaví motivačního dopisu řidiče

Záhlaví vašeho motivačního dopisu plní dvě důležité funkce. Především zde uvádíte důležité osobní a kontaktní údaje, které identifikují váš dokument. Ve velkých společnostech často žádosti o pracovní pozici jdou ze stolu na stůl, než je posoudí celý tým personalistů. Záhlavím dosáhnete toho, že ať už čte dokument kdokoli, dostanou se mu do rukou vaše jméno a kontaktní údaje.

Druhým cílem záhlaví je dodat jinak fádnímu dokumentu atraktivní formátování, které příjemci padne do oka. Protože se patrně jedná o jediné místo, které můžete oživit barevností a formátováním, je vhodné vzít v potaz způsob, jímž se prezentuje daná společnost, a zvolit odpovídající úpravu.

Cíl tohoto oddílu: vynést do popředí vaše jméno a kontaktní údaje a přidat trochu atraktivního formátování.

Oslovení v motivačním dopise

Oslovení v motivačním dopise sice tvoří jen několik slov, je však zásadní z hlediska nastolení zdvořilého a uctivého tónu celého dopisu. Jak tedy správně zahájit motivační dopis uchazeče o místo řidiče? Pokud je to možné, snažte se oslovit personalistu jménem (více se dozvíte dále v textu) a zvolit vhodné oslovení podle toho, zda jste již se zaměstnavatelem navázali kontakt.

Cíl tohoto oddílu: navázat zdvořilý a přátelský vztah s personalistou pokud možno tím, že jej oslovíte jménem.

Úvod motivačního dopisu řidiče

Personalisté jsou zaměstnaní lidé a na místo řidiče se mohou hlásit desítky uchazečů. Úvod proto patří k nejdůležitějším součástem profesionálního motivačního dopisu. Je to pro vás příležitost, jak upoutat pozornost zaměstnavatele a navnadit jej, aby pokračoval ve čtení a přešel k hlavní části vašeho dopisu.

Vzor úvodu motivačního dopisu k úpravám podle potřeby

už jako dítě, když jsem brigádnicky roznášel poštu, jsem byl hrdý na to, že zásilky vždy spolehlivě doručím. Tři roky jsem pracoval jako motorizovaný kurýr pro společnost ExPress se statistikou 99,4 % včasných dodávek a 98,7 % spokojených zákazníků a práce mne nesmírně bavila.

Hlavní část motivačního dopisu

Hlavní část motivačního dopisu je ta část textu, v níž se konečně dáváte do líčení všech vynikajících zkušeností a předpokladů, které z vás činí ideálního uchazeče o danou pozici. Protože se jedná o nejobsáhlejší část vašeho dopisu, můžete si psaní usnadnit tím, že text rozdělíte do dvou menších pododdílů.

V prvním zkuste použít metodu, s jejíž pomocí rychle vyjádříte situaci, úkol, akci a její pozitivní výsledek (STAR – Situation, Task, Action, Result). Je třeba vybrat příklady, které jsou nejrelevantnější pro pozici, o kterou usilujete, aby si zaměstnavatel uvědomil váš potenciální přínos pro společnost.

Ve druhém oddílu můžete popsat svou předchozí kariéru a nejpříhodnější dovednosti a potenciální přínosy, jimiž budete v nové pozici užiteční. V každém případě volte nadšený, ale zdvořilý tón, abyste nepůsobili příliš vtíravě nebo suverénně.

Vzor hlavní části motivačního dopisu k úpravám podle potřeby

Přestěhoval jsem se, hledám novou práci řidiče a mám velký zájem stát se členem týmu kurýrů společnosti Zone18. Pokud někomu řeknete, že k němu přijela zásilková služba, automaticky mu přijde na mysl společnost Zone18. Bylo by mi ctí, kdybych Vás mohl reprezentovat.

Mám řidičské oprávnění skupiny C bez záznamu v rejstříku, absolvoval jsem branný výcvik a kurs defenzivní jízdy a nabyl jsem přesvědčení, že v silničním provozu není opatrnosti nikdy nazbyt. Nyní jsem instruktorem v kurzu jízdy pro pokročilé a stále se snažím zlepšovat své dovednosti. Řízení v zimě je v našich povětrnostních podmínkách náročné pro každého.

Naši zákazníci očekávají od řidiče bezproblémové doručení zásilky a já se mohu díky svým vynikajícím výsledkům stát pro Zone18 velkým přínosem:

  • Zvládnutí složitého plánování trasy pro bezpečnější a rychlejší doručování zásilek
  • Setrvale mezi nejlepšími 5 % řidičů z hlediska spokojenosti zákazníků a spolehlivosti doručování
  • Podpora technologií při doručování – kdykoli je to možné, využívám moderní techniku.

Práce kurýra mne baví, protože mohu být prospěšný druhým lidem, šetřím jim čas a peníze a usnadňuji jim život. Jsem profesionál každým coulem a mám obsáhlý seznam velmi příznivých zákaznických hodnocení, který Vám mohu předložit.

Cíl tohoto oddílu: uvést své úspěchy a důležité mezníky kariéry, představit vybrané relevantní dovednosti a sdělit, jak byste je uplatnili v nové pozici

Závěr a podpis

Nastal čas dopis zdvořile ukončit a přimět personalistu, aby se s vámi spojil. Dosáhnete toho větou, v níž jej vyzvete k akci tím, že vyjádříte zájem o nabízenou pozici a přimějete zaměstnavatele, aby vás kontaktoval. Bude-li na to dost místa, můžete zde uvést i své telefonní číslo a e-mailovou adresu.

Poté dopis ukončete vhodným rozloučením. Za vhodné lze považovat „S pozdravem“ nebo i méně formální „Děkuji“.

Vzor závěru a podpisu motivačního dopisu k úpravám podle potřeby

Pohovor týkající se zaměstnání v Brně by pro mne byl ideálním začátkem poté, co jsem se do tohoto města přestěhoval.

Srdečně zdravím,

Rostislav Minárik

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis