Vzor životopisu Lékař

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Lékař můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Jak napsat životopis lékaře

Anatomie životopisu lékaře je prakticky totožná jako u všech ostatních povolání a zahrnuje tyto základní součásti:

  • Záhlaví
  • Souhrn
  • Oddíl věnovaný dosavadní kariéře
  • Oddíl vzdělání
  • Oddíl věnovaný dovednostem

Záhlaví životopisu: odlište se od ostatních

Výrazně poutavé záhlaví na první pohled odliší váš životopis od všech ostatních. Uvedete-li na výrazném místě své jméno, povolání a kontaktní údaje, personalisté si vás snadněji vyhledají, až o vás začnou vážně uvažovat pro nabízenou pracovní pozici.

Jistě také nebudete litovat, když si přidáte trochu práce a vytvoříte vizuálně jednotnou dvojici dokumentů žádosti o zaměstnání, která bude přímo vyzývat k přečtení. Použijete-li stejné vizuální prvky u motivačního dopisu i životopisu, bude to patrné hned v záhlaví na samotném na začátku textu.

Vzor souhrnu životopisu lékaře: přiměřená propagace vlastní osoby

Souhrn životopisu, někdy také nazývaný profil nebo osobní představení uchazeče, je pro vás skvělou příležitostí k tomu, abyste se vlastními slovy představili jako vynikající akvizice pro danou společnost. Je to první věc, kterou zaměstnavatelé ve vašem životopise uvidí – výstižný souhrn týkající se vaší osoby, vašich předpokladů pro danou pracovní pozici a vašich profesních zájmů. Je to místo, kde můžete vylíčit své nejlepší vlastnosti a uvést hlavní argumenty, proč by právě vás měli přijmout do nabízené pozice ve zdravotnictví. 

Vzor souhrnu k úpravám podle potřeby

Příklad

Spolehlivý lékař s bohatými zkušenostmi v oblasti vnitřního lékařství a nemocniční péče. Schopnost správně určovat diagnózu a stanovovat strategii léčby pacienta. Empatický a profesionální přístup, snaha poskytovat pacientům nejlepší možnou péči. Zkušenost s poskytováním poradenství pacientům v oblasti preventivní péče a žádoucích změn životního stylu. Pracovník manažerského typu podávající dobrý výkon při stresu, schopnost kvalitně spolupracovat s ostatními medicínskými profesemi.

Vzor dosavadní kariéry: Vaše zkušenosti získané v praxi

Charakteristickým znakem souhrnu pracovních zkušeností je dynamický jazyk, zejména silná akční slova. Jsou to slova, jimiž sdělujete dosavadní pracovní zkušenosti, které nejvíce svědčí o vaší způsobilosti a zkušenostech. 

Co v této části životopisu uvedete (v odrážkách pod záhlavím s názvem organizace zaměstnavatele), samozřejmě záleží na tom, v jaké fázi kariéry se právě nacházíte. Ať jste zavedeným praktickým lékařem nebo jste teprve nedávno absolvovali postgraduální studium, musíte zde postupovat selektivně. Podstatné je vždy totéž – uvádějte pracovní zkušenosti, které mají největší vztah k pracovní pozici, o kterou se ucházíte.

Níže uvádíme vzor dosavadní kariéry lékaře, který si můžete upravit podle vlastní potřeby.

Příklad

Lékař interního oddělení v  Krajská nemocnice v Olomouci, Olomouc
září 2013 — září 2019

  • Dosaženo 18% poklesu počtu chirurgických výkonů díky navržené alternativní léčbě po poradě s kolegy-specialisty.
  • Uznání pacientů za personalizovanou péči – průměrně 92% spokojenost v dotaznících zjišťujících zpětnou vazbu pacientů
  • Vzájemná důvěra ve vztahu s pacienty a jejich příbuznými přispěla k vyšší úspěšnosti léčby.
  • Vedení týmu pro implementaci elektronických lékařských záznamů a fakturačního softwaru – digitalizace oddělení realizována před termínem a s úsporou oproti plánovaným nákladům

Internista v  Soukromé lékařské zařízení MTD, Olomouc
září 2008 — srpen 2013

  • Péče o největší skupinu dospělých a dětských pacientů interního oddělení v době dlouhodobého nedostatku lékařských pracovníků
  • Spolupráce se sestrami a administrativními pracovníky při snižování výdajů na dodávky o 18 %.
  • Dohled nad projekty pro usnadnění komunikace s pracovníky laboratoří, snížení čekací doby na výsledky testů o 8 %. Pozitivní vztahy s kolegy-lékaři v blízkých zdravotnických zařízeních – zlepšení hodnocení ze strany pacientů o 21 %.

Vzor vzdělání v životopisu lékaře: co uvést kromě školy

Hledáte-li zaměstnání, je rozhodující vaše vzdělání, které musíte představit způsobem, jejž personalista v této části životopisu očekává. V oblasti technologií se můžete stát miliardářem, aniž byste měli vysokou školu, ale abyste mohli být lékařem, musíte absolvovat odpovídající vzdělání. Vzdělání je klíčovou složkou profilu lékaře a patří sem i postgraduální a další související vzdělání. 

Abyste se stali lékařem, musíte zvládnout šestileté studium na univerzitě, po němž následuje atestace. Většina lékařů se takto připravuje další tři roky až pět let. 

Naproti tomu k získání magisterského nebo inženýrského titulu je zapotřebí pěti let studia. Absolventi mohou své povolání na rozdíl od lékařů vykonávat hned po studiu. Není snadné stát se lékařem a existují pro to dobré důvody. Lékař také musí mít příslušná osvědčení. Kromě toho se na něj vztahují pravidla profesních organizací. 

Vzor vzdělání k úpravám podle potřeby

Příklad

MUDr., Lékařská fakulta UP Olomouc, Olomouc
říjen 1998 — květen 2006MUDr., Lékařská fakulta UP Olomouc, Olomouc

 

Vzor oddílu CV určeného pro dovednosti: v čem se lišíte od ostatních?

Díky čemu jste mezi několika zájemci se stejnými profesními předpoklady tím nejlepším uchazečem? Velkou výhodu do začátku znamená poutavý souhrn životopisu a působivý oddíl věnovaný dosavadním zaměstnáním a vzdělání. Co když je ale některý jiný uchazeč v těchto oblastech stejně dobrý?

Oddíly věnované souhrnu a dovednostem rámují celý životopis a umožňují vám se trochu pochválit a říct, v čem jste dobří. Máte mimořádné lékařské znalosti v určité oblasti medicíny? Hovoříte cizím jazykem a umíte se proto dorozumět s pacienty ze zahraničí? Máte vynikající komunikační dovednosti, díky nimž dokážete pacientům sdělit podstatu jejich zdravotních obtíží a účinně komunikovat s kolegy? Všechny tyto schopnosti vám poskytují výhodu, opět ve vztahu k požadavkům na konkrétní pracovní pozici.

Podívejte se na vzor oddílu CV lékaře věnovaného dovednostem.

Vzor oddílu určeného pro dovednosti k úpravám podle potřeby

Příklad
  • Velmi dobré komunikační schopnosti
  • Nejlepší medicínská praxe
  • Preventivní péče
  • Zajištění kvality
  • Diagnostika a léčba

Rozložení a vzhled životopisu: musí dobře vypadat

Životopis lékaře musí mít čisté, úhledné a elegantní rozložení a vzhled. Stěží byste chtěli vodit pacienty do chaotické a špinavé ordinace. Z vašeho životopisu by měla čišet stejná pečlivost jako z vaší praxe. Uspořádaný, vyvážený a vyzývající k přečtení. Čistý, logický, jasný, srozumitelný. Atraktivní, ale jednoduchý. Elegantní, ale ne přezdobený.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis