Vzor životopisu Pokladní

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Pokladní můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Jak napsat životopis pokladní(ho)

Životopis pokladní(ho) by měl účinně reflektovat schopnost uchazeče pomáhat zákazníkům v obchodech při nakupování a placení. Úspěšný životopis pokladní(ho) by měl obsahovat působivou profilovou část, shrnující vaši kvalifikaci a dovednosti, které podporují roli pokladní(ho). Vaše historie zaměstnání by měla zahrnovat všechny působivé pozice se zvláštním důrazem na pozice pokladní(ho). Pokud nemůžete předložit seznam dřívějších pracovních pozic, nezapomeňte uvést zkušenosti, členství v klubech nebo organizacích a zajímavé koníčky. Váš životopis by měl také obsahovat část dovedností se silnou kombinací měkkých a tvrdých dovedností potřebných pro úspěšnou práci pokladní(ho). Zásadně doporučujeme věnovat pozornost popisu pracovního místa, o které se ucházíte, a případně do v životopisu uvést příslušné klíčové dovednosti. Hlavním cílem životopisu pokladní(ho) je prezentovat uchazeče jako důvěryhodného, organizovaného a pracovitého člověka, který dokáže produktivně pracovat v maloobchodním prostředí.

Příklad shrnutí profilu

Zde vyzdvihněte své největší úspěchy a významné atributy. Zaměřte se na pozice a úspěchy, na které jste hrdí, a upozorněte na nejpůsobivější nadání a dovednosti. Viz příklad obsahu níže.

Příklad

Nadšený a spolehlivý pokladní se zájmem poskytovat vynikající služby zákazníkům s úsměvem. Organizovaný, pečlivý a zkušený pracovník ve správném zpracování denní závěrky a řízení zásob. Několik let zkušeností v různých maloobchodních zařízeních s prokazatelnými pracovními úspěchy.

Příklad historie zaměstnání

Uveďte všechny pozice, které skýtají přenositelné povinnosti a/nebo dovednosti nezbytné pro pozici pokladní(ho). Nezapomeňte používat působivá dynamická slovesa a uvést úspěchy specifické pro danou pozici, prokazující, že jste vynikající kandidát(ka). Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • Přívětivý kontakt se zákazníky a podpora jejich zpětné vazby na základě zkušenosti při nakupování.
  • Obezřetná manipulace se zbožím a pečlivé vkládání zboží do tašek zákazníků.
  • Řešení sporů se zákazníky profesionálním a příjemným způsobem.
  • Zachovávání aktuálních znalostí o všech maloobchodních akcích.
  • Předcházení dlouhým čekáním rychlým a pozorným upozorňováním na chybějící zboží pro bezproblémový nákupní zážitek zákazníků.
  • Podpora méně zkušených pokladních a nových zaměstnanců.
  • Práce v doplňkových směnách podle potřeb prodejny.
  • Dochvilnost a profesionalita za všech okolností.

Příklad sekce Vzdělání

Zde uveďte všechny získané stupně vzdělání a certifikace. Zároveň byste měli zmínit případná ocenění nebo vyznamenání. Pokud máte titul vyšší než bakalářský, můžete vynechat střední školu. Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • 2015-2017  VOŠ Brno, DiS., ekonomicko-právní činnost, Brno
  • 2011- 2015  SOŠ podnikání a obchodu, maturita, ekonomika a podnikání, Prostějov

Příklad části dovedností

Vynikající životopis pokladní(ho) by měl obsahovat řadu působivých dovedností, které váš zaměstnavatel od uchazeče očekává. Věnujte pozornost popisu pracovního místa, o které se ucházíte, a v životopisu uveďte co možná nejvíce příslušných klíčových dovedností. Viz příklad obsahu níže.

Příklad
  • Vynikající organizační schopnosti
  • Vynikající schopnosti v oblasti služeb zákazníkům
  • Dobré matematické schopnosti
  • Schopnost týmové práce
  • Schopnosti zvládat více úkolů současně
  • Poctivost a bezúhonnost

Co dělá pokladní?

Pokladní jsou zaměstnanci v maloobchodních prodejnách, kteří pomáhají zákazníkům při dokončení nákupních transakcí a pořizování či vracení zboží. Od pokladních se vyžaduje dobrá informovanost o prodávaném zboží a aktuálních nabídkách a dále práce s co možná nejvyšší úrovní zákaznických služeb. Měli by mít dobré základní matematické dovednosti a precizně a snadno ovládat finanční transakce. Měli by být ochotni a schopni spolupracovat s ostatními členy týmu a plnit svěřené úkoly. Vzhledem k finanční povaze této role hrají poctivost a bezúhonnost klíčovou roli pro její úspěšné plnění. Od pokladních se často vyžaduje i pomoc s jinými povinnostmi v prodejně, které se mohou lišit podle druhu obchodu, kde pracují.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis