1. Blog
  2. Pracovní pohovor
  3. Kompletní přehled pracovních platforem pro rok 2023
Autor Lotte van RijswijkLotte van Rijswijk

Kompletní přehled pracovních platforem pro rok 2023

17 min. čtení
Přehled pracovních platforem: najděte si vysněnou práci
Grafická část:Lizabeth Zaft
Chcete-li najít vaši vysněnou práci, musíte nejprve vědět, kde vůbec hledat. Pracovních portálů je na českém trhu nepřeberné množství, ale proč ztrácet čas procházením každé stránky, která se objeví v internetovém vyhledávači, když můžete navštívit jen ty, které nabízejí širokou a přehlednou nabídku pracovních pozic, nebo jsou dokonce specializované na váš obor?

Hledáte novou a zajímavou nebo dokonce vysněnou práci, ale nevíte, jak na to? Pak jste tu správně. V tomto článku vám představíme kompletní přehled pracovních platforem na českém trhu a poradíme vám, kde najít tu správnou práci pro vás.

Nejste spokojeni se svou stávající prací a hledáte zajímavější nebo lépe placené zaměstnání? Pracovních míst a nových příležitostí je na českém trhu obrovské množství a každý den se objevují nové. Nevíte ale, kde a jak začít s hledáním? Od toho jsme tu my, abychom vám pomohli na cestě za vysněným zaměstnáním.

V České republice existuje nespočet pracovních míst, pracovních agentur, pracovních portálů, pracovních vyhledávačů i zprostředkovatelů. Níže vám nabízíme kompletní přehled možností, kde hledat zaměstnání, abychom vám pomohli získat odrazový můstek na vaší cestě za vytouženou kariérou.

Kompletní seznam platforem s nabídkami práce 2023 

  1. Indeed
  2. LinkedIn
  3. Ec.europa.eu
  4. Eurojobs.com
  5. Nova.jobs.cz
  6. Carrerjet.cz
  7. Cz.jobrapido.com
  8. Jobs.cz
  9. Prace.cz
  10. Volnamista.cz
  11. Doprace.cz
  12. Agentka.cz
  13. Dobraprace.cz
  14. Inwork.cz
  15. Jooble.org
  16. Kdejeprace.cz
  17. Nabidky-prace.cz
  18. Nabidka-prace-online.cz
  19. Cz.talent.com
  20. Prace.centrum.cz
  21. Mpsv.cz
  22. Uradprace.cz
  23. Pracomat.cz
  24. Profesia.cz
  25. Tip-prace.cz
  26. Vzdelavaniaprace.cz
  27. Yerlango.com
  28. Zamestnani.cz
  29. Efektivni-prace.cz
  30. Autojob.cz
  31. Annonce.cz
  32. Aktualninabidkyprace.cz
  33. Budoucnostprofesi.cz
  34. Prace-brigady.cz
  35. Easy-prace.cz
  36. Jenprace.cz
  37. Jobdnes.cz
  38. Cz.jobimi.com
  39. Pracevpraze.cz
  40. Praceblizko.cz
  41. Unijobs.cz
  42. Personalka.cz
  43. Vimvic.cz
  44. Flek.cz
  45. Atmoskop.cz
  46. Hitprace.cz
  47. Winwinjob.cz
  48. Cocuma.cz
  49. Welcometothejungle.com
  50. Pracezarohem.cz
  51. Startupjobs.cz
  52. Executivejob.cz
  53. Nejlepsibrigady.cz
  54. Remote.com
  55. Freelance.cz
  56. Sefuvsvet.cz
  57. Deerpark.cz
  58. Businessanimals.cz
  59. No77.eu
  60. Itjobs.cz
  61. Smartmania.cz
  62. Jobstack.it
  63. Workmarket.eu
  64. Cz.jobtome.com
  65. Pracestat.cz
  66. 123jobs.cz
  67. Cz.jobsora.com
  68. Abecedaprace.cz
  69. Interprace.cz
  70. Truckjobs.cz
  71. Pracevit.cz
  72. Nofluffjobs.com

Top 10 pracovních platforem v Česku

Internetových portálů, které nabízejí pracovní místa, je opravdu hodně (jak jste si sami mohli všimnout) a ne všechny jsou uživatelsky přívětivé nebo pro vás zajímavé z hlediska zaměření. Z tohoto důvodu jsme vybrali 10 nejlepších, abychom vám ušetřili čas s hledáním a pomohli vám najít práci, po které toužíte. Kritéria, podle kterých jsme vybírali, jsou následující:

  • Velká nabídka pracovních míst
  • Možnost hledání bez nutnosti členství
  • Široký výběr typů profesí
  • Jednoduché a intuitivní použití

1. Indeed

Indeed vznikl v roce 2004 a dnes patří mezi největší světové pracovní portály se svými 250 miliony uživateli měsíčně, který funguje celkem v 63 zemích. Kromě nabídek z nejrůznějších koutů světa si zde navíc můžete porovnat průměrnou mzdu na jednotlivých pozicích. Tato internetová stránka využívá vestavěné filtry, které usnadňují vyhledávání podle nejrůznějších kritérií, jako jsou pracovní pozice, regiony a města, konkrétních společností nebo klíčová slova. Podle všeho se jedná o jedničku na světovém trhu mezi pracovními vyhledávači.

Tip od experta

Doporučujeme se přihlásit k odběru emailů s novými nabídkami pracovních míst. Díky tomu můžete být informováni o nejnovějších pozicích, které odpovídají vašim požadavkům, ihned poté, jakmile budou zveřejněny.

2. LinkedIn

Druhou velmi populární platformou pro hledání nové práce je LinkedIn. Jakmile se na této stránce zaregistrujete, můžete ihned kliknout na nadpis „volná pracovní místa“ a prohlédnout si pozice, které vás zajímají. Předtím než se budete ucházet o pracovní pozice, se ujistěte, že zde máte aktualizovaný profil. Mnoho personalistů se totiž kromě zaslaného životopisu a motivačního dopisu pravděpodobně podívá i na LinkedIn. Navíc se může stát, že některé personalisty svým profilem zaujmete natolik, že se vám ozvou sami.

Tip od experta

Zkuste se kriticky podívat na všechny vaše účty na sociálních sítích a zamyslete se nad tím, zda profil, který vidíte, podporuje nebo naopak poškozuje vaši image. Pokud máte pocit, že některé fotografie je lepší vyměnit, udělejte to. Najdete-li zde fotografie nebo jiné příspěvky, které chcete, aby váš potenciální zaměstnavatel neviděl, zvažte jejich odstranění nebo si tato data nastavte jako soukromá.

3. Jobs.cz

Portál Jobs.cz patří mezi nejpoužívanější platformy pro hledání práce na českém trhu a není divu, jelikož funguje již od roku 1996. Za tuto dobu se stal jedním z největších pracovních portálů na našem území. Jobs.cz nabízí hledání zaměstnání různých typů pracovního poměru i brigád na vysoké úrovni uživatelského komfortu. Pokud hledáte specifickou pozici, stačí zadat klíčová slova a tato stránka už si s nimi hravě poradí.

4. Prace.cz

Prace.cz patří pod stejnou společnost jako Jobs.cz, ale na rozdíl od něj se více zaměřuje na regionální pracovní nabídky v okolí vašeho bydliště. I v tomto případě je vyhledávání pracovních pozic velmi jednoduché, přičemž hledat můžete práci podle oboru, lokality nebo požadovaného platu. Samostatnou kategorii navíc představují pozice vhodné pro OZP.

5. Atmoskop.cz

Atmoskop.cz se od klasických pracovních portálů liší především tím, že nabízí možnost poznat firmy očima zaměstnanců. Tento pracovní portál sbírá hodnocení od skutečných zaměstnanců, které vám mohou pomoci se rozhodnout, která firma vám sedne nejlépe. Atmoskop momentálně nabízí přes 180 tisíc hodnocení od současných a bývalých zaměstnanců firem a zároveň doporučuje nejlépe hodnocené firmy.

6. Dobraprace.cz

Dalším velmi užitečným pracovním portálem je Dobraprace.cz, který kromě pracovních možností zveřejňuje také nabídky pracovních agentur, což z něj činí obrovskou databázi pracovních inzerátů. Dobraprace.cz také nabízí možnost zasílání nových pracovních nabídek z vámi zvolených kategorií, takže se můžete přihlásit k odběru a mít jistotu, že vám žádný zajímavý inzerát neunikne. Měsíčně tuto platformu navštíví kolem 130 tisíc návštěvníků.

7. Volnamista.cz

Pracovní portál Volnamista.cz patří pod jednu z největších a nejsilnějších českých internetových společností, kterou je Seznam.cz. Vzhled je velmi jednoduchý a umožňuje snadnou a intuitivní orientaci pro všechny uživatele. Plusem prohlížeče je především rychlé třídění inzerátů dle pracovního profilu a také řada užitečných doplňkových funkcí, jako je kalkulátor čisté mzdy a cestovních náhrad nebo poradna pro uchazeče.

Tip od experta

Většina zaměstnavatelů v inzerátech neuvádí přesnou výši platu, a proto vás pravděpodobně čeká při pohovoru důležitý úkol - vyjednat si mzdu. Zjistěte si tedy, jakou mzdu mají lidé se stejným vzděláním a kvalifikací, a nezapomeňte si ujasnit, na kolik si ceníte svých schopností.

8. Profesia.cz

Profesia.cz také patří mezi nejznámější a nejvyužívanější pracovní vyhledávače, které uchazečům o zaměstnání usnadní hledání díky uživatelsky i graficky příjemnému webu. Kromě klasických filtrů tato platforma nabízí praktické doplňky, jako je například fórum práce, kde můžete diskutovat o otázkách z nejrůznějších oblastí pracovního života a vyměňovat si vaše zkušenosti.

9.  Pracezarohem.cz

Jestliže je při hledání práce jedním z vašich hlavních požadavků dojezdová vzdálenost, určitě navštivte pracovní portál Pracezarohem.cz. Kromě internetových stránek tato platforma disponuje i vlastní aplikací, kterou si můžete stáhnout do mobilu a tam se jednoduše podívat, jaká je vzdálenost do firmy z vašeho místa bydliště.

10. Flek.cz

Flek.cz je pracovní platforma, která vám může usnadnit hledání a následné rozhodování díky dostupnému hodnocení zaměstnavatelů. Nejenže na tomto portálu můžete nabídky vyfiltrovat podle pracovní pozice a lokality, ale dokonce i podle firemních benefitů, které byste si v novém zaměstnání představovali. Jakmile najdete typ práce podle vašich představ, můžete se také podívat na hodnocení a zjistit, zda byste v dané firmě byli skutečně spokojeni.

Tip od experta

Pokud budete přijati do nového zaměstnání, přichází na řadu méně příjemná část, a tou je oznámení o ukončení pracovního poměru stávajícímu zaměstnavateli. Pokud si chcete zachovat dobrou profesionální pověst, při které neutrpí vaše postavení na trhu práce, dejte si na něm opravdu záležet.

Další platformy k hledání nové práce

Několik dalších stránek s nabídkami práce se nevešlo do našeho seznamu TOP 10, přesto ale stojí za zmínku. Uchazeče o zaměstnání tedy mohou zaujmout i některé z následujících platforem.

  • Winwinjobs.cz - Na tomto místě si můžete vybrat pracovní místo podle šéfa. Tuto možnost ocení zejména ti, kteří právě kvůli svému nadřízenému opouštějí své stávající zaměstnání.
  • Startupjobs.cz - Pro ty, kteří by rádi zažili dynamiku startupu nebo rychle rozvíjející se firmy, ocení právě tento portál.
  • Cocuma.cz - Patří mezi portály, které vám umožní nahlédnout do firem a poznat firemní kulturu.
  • Welcometothejungle.com - Tato platforma potěší především specialisty, kteří chtějí ve své práci uplatnit cizí jazyky.

Oblíbené pracovní portály pro studenty

Hledáte zajímavou práci při studiu? Ať už je vaším cílem nalézt vedlejší práci při škole, brigádu na víkendy nebo práci na letní prázdniny, jistě oceníte některé z pracovních portálů pro studenty, které jsme pro vás vybrali.

  • Quickjobs.cz - Jak už samotný název vypovídá, jedná se o rychlou pracovní platformu zaměřenou na mladé uchazeče o práci. Na tomto uživatelsky přívětivém portálu najdete plné i poloviční úvazky, jednorázové i dlouhodobé brigády a dokonce i stáže. Quickjobs navíc nabízí i vlastní aplikaci, prostřednictvím které se studenti mohou jednoduše ucházet o práci, aniž by museli psát zdlouhavé emaily.
  • Fajn-brigady.cz - Chcete-li si udělat kompletní obrázek o tom, jaké pracovní příležitosti jsou dostupné pro studenty, na tomto specializovaném serveru naleznete jednu z nejširších nabídek.
Tip od experta

Pokud se bojíte, že by vám letní brigáda, jako je práce v restauraci nebo na zahradě, mohla pokazit životopis při výběru vašeho vysněného zaměstnání v budoucnosti, buďte bez obav. Zaměstnavatelé zpravidla ocení snahu se osamostatnit a převzít zodpovědnost za vlastní finance během studií. Možná by vás také zajímalo, co vše uvést do životopisu, až se v budoucnu budete ucházet o zaměstnání.

Pracovní portály podle oboru a zaměření

Pokud víte, v jakém oboru hledat práci, pak pro vás mohou být velice užitečné platformy, které se specializují na konkrétní odvětví. Kromě pracovních portálů nabízejících široké spektrum pracovních pozic z nejrůznějších oborů, existují také ty, které jsou úzce zaměřeny. Některé z nich jsou dokonce zahraniční.

Finance a obchodnictví

Management

Doprava

Auto-moto

IT

Média

Marketing a sociální sítě

Freelance zakázkové portály

Pokud se chcete vydat cestou práce na volné noze a získat si své vlastní klienty, nebo si jen chcete přivydělat prací, která vás baví, při vašem stávajícím zaměstnání, zajímavé pro vás mohou být právě zakázkové portály. Ocení je zejména ti, kteří pracují v oborech, jako je grafika a design, programování, copywriting, online marketing, ale třeba i doučování. Vyzkoušet můžete některé z níže uvedených.

Facebookové skupiny

Kromě pracovních portálů můžete objevit mnoho zajímavých nabídek i ve facebookových skupinách. Jednoduše se do nich přidejte a sledujte vlákna konverzací nebo napište, jakou práci sháníte. Mezi velmi oblíbené skupiny pro hledání práce patří zejména tyto skupiny:

  • Holky z marketingu
  • Kluci z marketingu
  • Staráme se o marketing (a sociálno)
  • Marketéři, copywriteři, SEO optimalizátoři
  • Obsahový marketing (nejen na internetu)

V tuto chvíli máte veškeré podklady k tomu začít hledat, takže už vám nic nebrání v tom, najít vaši vysněnou práci. Pokud ale potřebujete poradit s tím, jak kvalitně zpracovat životopis nebo napsat motivační dopis, který zaujme a přesvědčí, pokračujte ve čtení.

Napište životopis během 15 minut
Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis
Sdílet článek
Čtěte dále
Životopisy11 min. čtení
Ucházení se o zaměstnání se zdravotním postižením - jak na to?
Ucházení se o zaměstnání se zdravotním postižením - jak na to?
Kariérní prostředky5 min. čtení
10 vysněných povolání a jak takovou práci najít
10 vysněných povolání a jak takovou práci najít
Motivační dopis5 min. čtení
Výzkum: Jak se liší motivační dopisy ve světě?
Výzkum: Jak se liší motivační dopisy ve světě?
Životopisy12 min. čtení
Analýza dovedností: co lidé uvedli ve svých životopisech
Analýza dovedností: co lidé uvedli ve svých životopisech
Procházet vše
Tato webová stránka používá soubory cookie ke zlepšení uživatelské zkušenosti a provádění analýz a marketingu. Používáním našich webových stránek souhlasíte se všemi soubory cookie v souladu s našimi podmínkami Zásady používání souborů cookie and Zásady ochrany osobních údajů.
Souhlasím s používáním cookies