Vzor životopisu Stavební dělník

Příklad prověřeného životopisu, který vám získá vaši příští práci v roce 2024. Tento příklad životopisu Stavební dělník můžete upravit a vytvořit si vlastní životopis za pár minut. Stačí vyplnit podrobnosti, nový životopis si pak stáhnout a začít rozesílat přihlášky ještě dnes!
Upravit tento životopis

Jak napsat životopis stavebního dělníka

Životopis (případně CV) pro libovolný obor činnosti by svým rozsahem neměl přesáhnout jednu stranu textu. Nezatěžujte jej informacemi nad rámec těch, které musí obsahovat:

  • Záhlaví životopisu
  • Souhrn (profil) životopisu
  • Dosavadní kariéra
  • Vzdělání
  • Oddíl věnovaný dovednostem

Podívejme se nyní na další čtyři složky vašeho životopisu.

  1. Rozsah 1 až 2 strany
  2. CV by mělo mít dobře navržené, ale nikoli příliš komplikované formátování
  3. Pokud se rozhodnete přidat svoji profesní fotografii, použijte ji.
  4. Držte se klíčových a nezbytných informací

Vzor souhrnu (profilu) životopisu stavebního dělníka

Jste komplexní osobnost a souhrn vašeho životopisu by měl tuto skutečnost odrážet. Při projektování budov se většinou používá trojrozměrný model. Jedná se o zmenšenou verzi skutečné stavby s dostatečným množstvím detailů, které mohou potenciálního zájemce přesvědčit, aby projekt přijal. Stejnou úlohu plní ve vašem životopise oddíl souhrnu (profil). Vaším cílem je, aby si personalista udělal představu o vašich dovednostech, zkušenostech a vzdělání a rozhodl se číst dál. Vzhledem k tomu, že se personalista věnuje životopisu průměrně jen 6 sekund, je nezbytné, abyste tuto část životopisu zvládli na jedničku. Podívejme se, jak toho dosáhnout.

Vzory životopisů, které můžete přizpůsobit svým skutečným zkušenostem a dovednostem

Zkušený a cílevědomý stavební dělník s více než osmi lety zkušeností ve stavebnictví. Prokazatelná zkušenost s úspěšnou prací v týmu na velkých investičních projektech. Zvedání těžkých předmětů a obsluha mnoha druhů stavebních strojů a mechanizace. Zkušenost se stavebními předpisy a normami a s bezpečnými pracovními postupy. Obětavý pracovník připravený využívat své odborné znalosti a přispívat k úspěšné realizaci stavebních zakázek.

Vzor dosavadní kariéry v životopise: rekonstrukce vaší minulosti

Stavte na svých zkušenostech z minulosti, abyste ukázali své odhodlání a odborné znalosti, které v potenciálním zaměstnavateli vyvolají zájem o vaši nabídku. Zkušenosti je ideální uvádět v obráceném chronologickém pořadí. To znamená, že začnete nejprve s nejnovějšími zkušenostmi a budete postupovat zpět v čase tak, abyste prezentovali několik relevantních příkladů vztahujících se k práci, o kterou se ucházíte. U každé položky ze seznamu svých zkušeností uveďte také nejdůležitější úkoly, které jste vykonávali. Přizpůsobení životopisu konkrétním údajům obsaženým v popisu nabízené pracovní pozice je chytrý způsob, jak účinněji upoutat pozornost personalisty.

Pokud nemáte žádné konkrétní řemeslné nebo stavební zkušenosti, budete pravděpodobně nastupovat do oboru jako pomocný dělník a teprve poté se budete moci zapojit do některé z odborných činností. V tomto případě se pokuste uvést zkušenosti s projekty nebo činnostmi, které vypovídají o vaší fyzické zdatnosti nebo vytrvalosti. Používejte akční slova, která přesně popisují vykonané úkoly a pojí se ke konkrétnímu typu vámi vykonávané práce.

Vzor dosavadní kariéry v životopise

Stavební dělník v ProStav, Kladno
červenec 2013 - Srpen 2019

  • Práce v týmu stavebních dělníků, úspěšná realizace několika stavebních projektů zahrnujících výstavbu kancelářských a obytných staveb.
  • Využití dovedností a znalostí s používáním ručního a elektrického nářadí při přípravě a realizaci staveb.
  • Práce podle plánů a modelů.
  • Provádění výkopů a hutnění zeminy v rámci stavební přípravy.
  • Důsledné uplatňování bezpečných pracovních postupů a dodržování podnikových směrnic.
  • Snaha vyjít vstříc a dosáhnout stoprocentní spokojenost klienta.

 

Stavební dělník v Archtos, Praha
Duben 2008 - červen 2013

  • Úklid a příprava staveniště před zahájením prací.
  • Asistence při obsluze stavební mechanizace, uplatňování bezpečných pracovních postupů.
  • Bezpečné použití výbušnin k demolici stávajících staveb. • Příprava a vylévání cementových podlah.
  • Obsluha řady velkých stavebních strojů včetně vrtaček, brusek, pil, letovacích lamp a sbíječek.
  • Nakládání a vykládání stavebního materiálu a strojů před realizací zakázek.

 

Prodejce v Stavební stroje Slaný, Praha
Září 2004 - Březen 2008

  • Výkon práce vždy v souladu s hlavními zásadami obchodní společnosti.
  • Pomoc zákazníkům při nákupu.
  • Poskytování informací o výrobcích a občasná montáž.
  • Prostudování projektu zákazníka a návrh řešení na základě jeho specifických vlastností.

Vzor oddílu vzdělání v životopise stavebního dělníka

Ať už se jedná o znalosti získané během studia nebo v rámci zaměstnání, vzdělání dá vašemu životopisu vyniknout. Stavební dělník zdaleka není jen pár nemyslících rukou. Kvalifikovaní pracovníci jsou dnes vzdělaní, technicky zdatní lidé, kteří věnují pozornost dodržování předpisů. I když se ve stavebnictví stále nabízejí místa i pro lidi bez vzdělání, s výučním listem nebo střední školou můžete získat lépe placené místo a vykonávat uspokojivější práci v oblasti, která vás zajímá. Pokud nemáte vyšší vzdělání, uveďte dobu, během níž jste navštěvovali střední školu, název školy a město. Máte-li vysokoškolské vzdělání, můžete v životopise střední školu vynechat.

Vzor oddílu vzdělání v životopisu

Tesař, Střední odborné učiliště, Slaný
Září 2001 - Květen 2004

Další osvědčení a licence

Ačkoli se požadavky na osvědčení a licence liší podle oboru a země, lze říci, že většina specializovaných dělníků potřebuje pro práci ve stavebnictví určitý typ potvrzení o způsobilosti. Například pokrývači potřebují profesní kvalifikaci s kódem 36-99-H/37, jíž prokazují, že jsou způsobilí stavět konstrukčně pevné střechy odolné vůči povětrnostním vlivům. Podmínkou osvědčení či licence je také často pojištění, což znamená větší jistotu pro zákazníka. 

Vzory životopisů držitelů osvědčení 
  • Pokročilé tesařské dovednosti
  • Fyzická zdatnost a vytrvalost
  • Bezpečnost práce
  • Znalost elektrického a ručního nářadí
  • Matematické dovednosti
  • Práce podle projek

Vzor oddílu určeného pro dovednosti: jaké nářadí umíte vzít do ruky?

Nejsilnější zbraní v boji o práci ve stavebnictví jsou vaše dovednosti. Je čas se jimi pochlubit. Pokud jste kvalifikovaný řemeslník, jsou to právě vaše dovednosti, s čím přicházíte na trh. Vaše odborné znalosti v určité oblasti jsou pro zaměstnavatele velmi cenné a váš životopis by je měl uvádět. Fyzické a technické dovednosti však nejsou zdaleka jediné, na kterých záleží. Nikdo nechce přijít na staveniště a pracovat s někým, kdo je neprofesionální, podrážděný nebo snadno ztratí nervy. Tyto vlastnosti nejenže svědčí o nedostatku profesionality, ale mohou být i nebezpečné. Pokud hledáte práci na vedoucí pozici, je důležité zde uvést vaše vůdčí schopnosti (a dále je podpořit v oddíle věnovaném vaší dosavadní praxi). Na stavbě je důležitá týmová práce a hierarchie, takže je dobré dát najevo, že jste učenliví a zdvořilí a jste připraveni dodržovat pokyny.

Ačkoli moderní technologie zvyšují pohodlí a bezpečnost práce, týmy stavbařů stále pracují v nestandardní pracovní době a za každého počasí. Pokud se ucházíte o svoji první práci v oboru stavebnictví, je dobré dávat v celém životopise najevo, že vám nechybí odhodlání a vytrvalost.

Napište životopis během 15 minut
Použijte profesionální a vyzkoušené šablony životopisů, které splňují všechna „pravidla“, která zaměstnavatelé očekávají.
Napsat životopis