Zkušený a nadšený šéfkuchař se zkušenostmi z řady restaurací a společností usilující o servírování nejlepšího možného jídla. Uznávaný jako vizionářský šéfkuchař se znalostí gastronomických trendů a neotřelými nápady při sestavování menu. Hluboké znalosti chutí a vztahů mezi surovinami vedoucí ke vzniku chutných jídel a atraktivních menu. Schopnost efektivně řídit kuchyň, personál a střídající se menu.
08/2016 - 07/2017, výkonný šéfkuchař, U Bílého lva, Praha
Řízení kuchyně s více než 40 zaměstnanci. Dohled nad provozem celé kuchyně. Sestavování atraktivních a oblíbených vinných lístků a menu. Přehled o aktuálních trendech a nejlepších sezónních surovinách. Efektivní řízení nákladů na potraviny. V roce 2017 zisk ocenění Kulinářská inspirace v MAKRO.
07/2014 - 08/2016, výkonný šéfkuchař, U Bílého lva, Praha
Řízení kuchyně s více než 40 zaměstnanci. Dohled nad provozem celé kuchyně. Sestavování atraktivních a oblíbených vinných lístků a menu. Přehled o aktuálních trendech a nejlepších sezónních surovinách. Efektivní řízení nákladů na potraviny. V roce 2017 zisk ocenění Kulinářská inspirace v MAKRO.
09/2010 - 06/2014, sous chef, U Krocana, Praha
Efektivní řízení kuchyně s více než 30 zaměstnanci. Informování personálu o změnách menu a položek. Příprava působivých jídel, kvůli kterým se zákazníci rádi vracejí. Pečlivá a profesionální práce s alergeny s cílem zajištění bezpečnosti a spokojenosti zákazníků. Sestavování jedinečných menu za využití sezónních surovin zajišťujících jedinečný gastronomický zážitek.
08/2009 - 08/2010, asistent šéfkuchaře, Krčma, Svárov
Řízení nové pobočky a pomoc šéfkuchařům se všemi úkoly. Udržování čistého a bezpečného prostředí kuchyně. Správné používání a údržba veškerého kuchyňského zařízení. Každodenní snaha o dokonalost.
09/2017 - 07/2018, , Kulinářská akademie Grosseto, Praha
- Znalost jídla a potravin
- Zajišťování kvality
- Řízení
Jak napsat resumé pro pozici šéfkuchaře
Šéfkuchaři by měli umět vytvářet zajímavá a chutná menu. Resumé šéfkuchaře by mělo uvádět dovednosti nezbytné k řízení produktivní a bezpečné kuchyně. Resumé by mělo zdůrazňovat důležité aspekty kvalifikace, jako je kreativita, vůdčí schopnosti, hygiena a pozornost k detailům. Ideální uchazeč má vynikající znalosti zákaznického servisu a je schopen nabízet zákazníkům skvělá jídla.
Špičkové resumé šéfkuchaře by mělo zdůrazňovat vášeň pro vaření a přípravu jídel a pracovitost nezbytnou k řízení produktivní kuchyně. Použitím jednoho z osvědčených resumé z CVapp.cz a využitím těchto užitečných tipů pro tvorbu resumé učiníte na cestě k vysněné práci pořádný krok.
Příklad souhrnu profilu
Zdůrazněte zde své největší úspěchy a přednosti. Nezapomeňte použít co nejvíce působivých akčních sloves a informací specifických pro danou pozici. Šéfkuchaři by měli mít vynikající kulinářské dovednosti, které jim umožňují připravovat zajímavá a chutná jídla. Zdůraznění klíčových předností dokládajících vaši kvalifikaci a úspěchy je zásadní.
Zkušený a nadšený šéfkuchař se zkušenostmi z řady restaurací a společností usilující o servírování nejlepšího možného jídla. Uznávaný jako vizionářský šéfkuchař se znalostí gastronomických trendů a neotřelými nápady při sestavování menu. Hluboké znalosti chutí a vztahů mezi surovinami vedoucí ke vzniku chutných jídel a atraktivních menu. Schopnost efektivně řídit kuchyň, personál a střídající se menu.
Příklad historie předchozích zaměstnání
Uveďte všechny pracovní pozice relevantní pro pozici šéfkuchaře. Nezapomeňte použít akční slovesa a zmínit konkrétní profesní úspěchy, které prokazují, že jste vynikajícím kandidátem.
- Efektivní řízení kuchyně s více než
- Příprava působivých jídel, kvůli kterým se zákazníci rádi vracejí
- Pečlivá a profesionální práce s alergeny s cílem zajištění bezpečnosti a spokojenosti zákazníků.
- Nábor, zaškolení a řízení personálu kuchyně
- Řízení kuchyně s více než 40 zaměstnanci
Příklad sekce Vzdělání
Uveďte všechny diplomy a certifikáty. Určitě nezapomeňte uvést případná vyznamenání. Pokud máte vyšší než bakalářské vzdělání, můžete informace o středoškolském vzdělání vynechat.
- červenec 2017 – červenec 2017 Kulinářská akademie Grosseto Praha
Příklad sekce Dovednosti
Špičkové resumé šéfkuchaře, jako je toto, bude zahrnovat řadu působivých dovedností, které zaměstnavatel od uchazeče očekává. Manažer náboru hledající šéfkuchaře hledá talentovaného a nadšeného jedince se špičkovými znalostmi kulinářských technik. Nezapomeňte uvést dovednosti specifické pro danou pracovní pozici.
- Znalost jídla a potravin
- Zajišťování kvality
- Řízení
Co dělá šéfkuchař?
Šéfkuchaři připravují a vaří jídla pro návštěvníky restaurací nebo stravovacích zařízení. Dohlížejí na fungování kuchyně a řídí ostatní členy týmu připravujícího pokrmy. Šéfkuchaři rozhodují, jaká jídla se budou podávat, a vybírají ingredience k nákupu na základě sestaveného menu.
Šéfkuchaři mají vynikající dovednosti v oblasti zákaznického servisu a často tvoří pokrmy na míru preferencím jejich zákazníků. Pracují v souladu s pokyny pro bezpečnost potravin a udržují čisté a organizované prostředí kuchyně. Ideální uchazeč dokonale zvládá více úkolů najednou a má špičkové odborné kulinářské znalosti.